Seri Subuh Agrofarm

Kami telah membuat penghantaran tempahan pelbagai anak pokok herba dalam bentuk polibag, biji benih, keratan, rizom, rumpun, bebawang, umbisi untuk Semenanjung Malaysia semenjak tahun 2008 :)

Ulam Raja

Ulam Raja/ King of Salad
(Cosmos caudatus)
ASTERACEAE

  • Tanaman yang memiliki bunga pink keunguan ini ditanam untuk pucuknya sebagai ulam. Daunnya mempunyai aroma seakan mangga apabila diramas. Ia turut dikenali dengan nama Pelampung, King of Salad dan Intan Berayun. Mudah dijaga dan hidup dengan baik di kawasan bersaliran baik dengan bekalan air yang mencukupi terutama ketika musim panas.


Produk Lain:

tempahan

5 Responses to “Ulam Raja/ King of Salad”

  1. mar says:

    ada x jual ulam raja yg dah besar?
    means…bkn biji benih.
    klu ada byk x

  2. admin says:

    Ada. Tapi klu nak banyak lebih baik tempah. Kami akan semaikan dan buat penghantaran. Hubungi kami di 016-9662747

  3. khalil says:

    ada tak cara-cara nak tanam ulam raja ? ke benda ni senang, letak je dalam tanah, siram cam biasa ?

  4. admin says:

    ya, tabur sahaja dan siram seperti biasa. kalau ada batas, letakkan 2-3 biji ke dalam lubang yang dibuat. Jangan terlalu dalam dan siram seperti biasa. Ia mudah hidup.

  5. azrul says:

    ulam raja aku buat hisan rumah macam pokok bunga…je…..ia tumbuh sendiri…..

About us

SERI SUBUH AGROFARM

(NS0041051-H)

Perniagaan online ini bertempat di Negeri Sembilan, Malaysia. Pembelian di nurseri hanya dibenarkan melalui temujanji awal

This is an online shop located at Negeri Sembilan, Malaysia. Make an appointment to visit us.

Tel: 016-966 2747 (SMS/ Whatsapp)